Infrastructura

Spații comerciale
In toate satele comunei sunt amenajate spatii comerciale dotate cu instalatii moderne de racire, si foarte bine aprovizionate. Sunt autorizate un numar de 9 dintre care cele mai importante sunt: SC TONY COM SRL, SC DALFF SRL, SC COSMIAL SRL.
Exista spatii comerciale moderne in toate cele 4 sate ale comunei.
In comuna sunt si 5 mori pentru macinat cereale.
 
Sănătate
Asigurarea sigurantei si securitatii starii de sanatate la nivelul comunitatii se efectueaza prin intermediul unui cabinet medical individual situat in centrul comunei -satul BOGHICEA si a unui punct medical amenajat in satul SLOBOZIA. De asemeni exista amenajat in satul BOGHICEA un punct farmaceutic foarte modern dotat cu aparatura electronica.
Cabinetul medical individual este amenajat in Caminul Cultural din Boghicea si este prevazaut cu o sala de asteptare si un cabinet de consultatii la fel ca si punctul medical din satul SLOBOZIA.
 
In cadrul cabinetului medical individual Boghicea isi desfasoara activitatea 2 medici de familie care se deplaseaza din comuna vecina BIRA, conform unui program stabilit.
 
In prezent facem eforturi sustinute din punct de vedere financiar si material pentru amenajarea unui dispensar modern la nivelul comunei - in satul BOGHICEA, care speram sa dea posibilitatea unui medic sa asigure o asistenta medicala zilnica si daca se poate 24 de ore din 24 . Acest dispensar va avea toate utilitatile in functiune: apa curenta, grupuri sanitare in interior, o sala de tratamente, o sala de consultatii, o sala de asteptare si in aceeasi cladire un punct farmaceutic.